טיפול בהיפנוזה להיפוך עובר
מחקר בארה"ב הראה 80% הצלחה בטיפול בהיפנוזה להיפוך העובר ברחם.
במחקר שנערך בבית-ספר לרפואה באונברסיטת וורמונט בארה"ב נלקחו 100 נשים בהריון, מהחודש ה 36 ומעלה, שהבדיקות שלהן הראו שהעובר נמצא במצב עכוז. הנשים עברו טיפול בהיפנוזה, בכיוון של הרפיה עמוקה והורדת חרדות. התוצאה אצל 80% מהנשים היתה היפוכו של העובר, לעומת קבוצת ביקורת של 100 נשים, שלא עברו טיפול בהיפנוזה, מתוכן רק 26% התהפכו והיו מוכנים לתהליך הלידה.
היפנוזה מעלה את הסכוי להיפוך העובר פי ארבע.
גורמים אפשריים לכך שהעובר לא התהפך:
הריון יכול להביא אושר גדול, אך גם מתח רב, במיוחד אם הוא הריון ראשון.
כשהאם במתח, הבטן תתכווץ, לעובר יהיה פחות מרחב תנועה ולכן פחות מרחב להיפוך.
חרדה לקראת לידה ראשונה היא טבעית וצפויה. לאורך כל ההריון הראשון יש הרבה מ"הלא-ידוע" ולכך מצטרפים החששות מהלידה, מהצירים המקדימים אותה, מהכאב הנלווה, חששות מסיבוכים וסיכונים (בעיקר בתקופתנו, כשהאינפורמציה על כל התקלות והסיבוכים נגישה כל-כך). קיימת היום מודעות רבה למחלות תורשתיות וגנטיות, לפגמי לידה אפשריים. גם מיגוון הבדיקות שנשים עוברות היום, יכול להוסיף למתח ולחששות.
ככל שהחשש גובר, האישה נוטה להרבות בבדיקות, "כדי להיות בטוחה". הבדיקות מצריכות לעיתים המתנה לתוצאות. לעיתים התוצאות אינן חד משמעיות, ומצריכות בדיקות נוספות. כל אלה עוד מוסיפים ומגבירים את תחושת הלחץ והמתח.
העובר, ברוב המקרים, מתהפך ברחם באופן ספונטני, בשבוע ה- 33-34. ההתהפכות מתרחשת ממצב עכוז – breech position (הראש כלפי מעלה והעכוז פונה לכיוון האגן) למצב ראש – vertex position (הרגליים למעלה והראש למטה), שהוא המצב הנורמלי ללידה.
איך היפנוזה יכולה לעזור? איך מתנהל הטיפול בהיפנוזה?
טיפול בהיפנוזה הוא טיפול חוויתי, שבו שותפים הגוף והנפש. בהיותו כזה הוא מאפשר מודעות לחיבור העמוק שבין האישה לעובר שברחמה ויכולת להעברת מסרים ביניהם. מתאפשרת התחברות עם חלקים לא מודעים ועם החלקים הפיזיים של העובר. במצב היפנוטי ניתן "לשוחח" עם העובר.
היפנוזה היא גם הכלי היעיל והמשמעותי ביותר להורדת מתחים ולחצים.
תנועת ההיפוך של העובר היא ספונטנית, היא מתרחשת לעיתים מספר פעמים במהלך ההריון, ויכולה לקרות בכל רגע. ההיפנוזה, לאחר שיצרה מצב של רגיעה אצל האישה ההרה, מאפשרת הרפייה של המתח והכיווץ ,ובעקבותיה המשך התנועתיות הדינאמית של הרחם והרחבה של מרחב התנועה לעובר.
במצב הרגיעה העמוקה, שבתהליך הטיפול, כשכל איברי הגוף משוחררים ונינוחים, ובמיוחד איזור הרחם והבטן, "עוברת" תחושת הנינוחות גם לעובר. האם והעובר הם אחדות אחת. העובר "מגיב", כחלק מגוף האם למתרחש אצלה. כל אישה הרה יכולה להעיד על כך שהעובר שבתוכה מגיב, בדרך-כלל בתנועה, לרעש, לצלילים שקטים, לבהלה של האם, וכך גם – למצבי רוח ורגשות אחרים של אמו. לכן הרבה פעמים משמיעות נשים בהריון מוסיקה שקטה ונעימה, כדי שהעובר "ישמע", הן מלטפות את הבטן ברכות כדי שהעובר יירגע, ועוד….
במצב של היפנוזה, ניתן גם להגיע "למעין שיחה" עם העובר – לשאול אותו למה הוא לא מתהפך ולהקשיב לתשובה, להבין מה מתאים לו, ולמה הוא זקוק, לקבל את שיתוף הפעולה שלו.
ההיפנוזה מאפשרת להגיע לרמת מודעות עמוקה, ולכן לרמת חיבור עמוקה עם העובר. העובר מחובר לגוף האם בחבל הטבור. במצב ההיפנוטי, כאילו נכנסים ל"קוד של חבל הטבור" ודרכו האם יכולה להעביר מסרים לעובר, כמו למשל מסרים של רגיעה, של תנועה…
תאור מקרה :
קרן (שם בדוי), בת 28, הריון ראשון, בשבוע ה- 33, הגיעה מודאגת, כיוון שהעובר לא התהפך. היא חששה שתהליך הלידה יסתבך, או שתצטרך לעבור ניתוח קיסרי. במפגש הטיפולי, נכנסה להיפנוזה עמוקה והתחברה לעובר. היא נעשתה מודעת למתח שהיא חווה, ומתבטא בכיווץ חלקים בגופה… מתח, העובר גם לעובר שברחמה.
במצב ההיפנוטי ניתנה לה סוגיסטיה, האומרת שבידה מחובר מגנט מיוחד, לאותו מגנט מחובר גם העובר, וכל תנועה של היד שלה פוגשת את המגנט שאצל העובר ומניעה אותו. קרן הופתעה, כשהתחילה להרגיש את העובר מגיב בתנועה, והחיוך שהתפשט על פניה, ריכך עוד יותר את מתח השרירים שבגופה.
בבית היא המשיכה בתרגול זה ובתרגילים נוספים שקיבלה.
לפגישה הטיפולית הבאה, הצטרף גם דני (שם בדוי) – בעלה. במהלך השיחה עלה החשש של דני מהשינוי, העומד להתרחש בחייהם – הוא חשש שהמשכורת שלו לא תספיק לצורכי המשפחה, העומדת להיווצר. הם תיכננו שקרן תיקח חופשה של שנה לפחות, כדי להיות עם הילד שיוולד, ואז תחסר להם המשכורת שלה. בשיחה עלה גם החשש שלהם, שלא יוכלו עוד לצאת לבלות עם חברים כמו קודם, ובכלל – לא יהיה עוד כשהיה…
הם הרגישו הקלה גדולה, כשביטאו את פחדיהם וחששותיהם, ובהמשך יכלו להעלות אופציות אפשריות לשינוי הגדול שהם עומדים בפניו – המעבר מזוג למשפחה. הם רכשו כלים ולמדו להיות צוות, המתנהל עם אתגרים וקשיים.
בשבוע שלאחר המיפגש הראשון, בבדיקת אולטרה סאונד, הרופא אישר שהעובר התהפך.
מתי להתחיל טיפול בהיפנוזה? באיזה שבוע להתחיל טיפול בהיפנוזה?
הטיפול בהיפוך העובר נעשה בין השבועות ה-36-32, אך ניתן לעשותו גם בין השבועות ה- 39-36. ככל שמתחילים מוקדם יותר סיכויי ההצלחה ישתפרו.
נשים שבהריונות קודמים העובר לא התהפך, יכולות להתחיל בטיפול כבר מן השבוע ה-28.
ניתן להעזר אצלנו גם ב:
• היפנוזה לטיפול במתחים נפשיים בכניסה להריון
• היפנוזה לטיפול בפחדים מפני לידה
• היפנוזה להרפייה והקלה בתהליך הלידה
* לקביעת פגישה התקשרו ישירות לטלפון 050-5386679